Solid Medya | Kütüphane Blog / Makale

En Çok Okunanlar

Favori Yazılar

SendPulse SMTP Mail Kurulumu

SendPulse SMTP Mail Kurulumu..

Sitenizden e-posta bültenleri göndermek ve/veya e-ticaret sitenizdeki işlemler için müşterilere bildirim maillerinin gönderilebilmesi için Ayarlar > E-Posta Ayarları sayfasındaki SMTP vey... Devamı.

Bulut Tabanlı Oyun Nedir?

Bulut Tabanlı Oyun Nedir?..

Cloud Games olarak da bilinen bulut tabanlı oyun, oyunculara uzaktan sunucular ile oyun oynama imkanı sunan bir teknolojidir. Bulut tabanlı oyun sistemi, oyunları cihazlara indirmeden çevrimiçi olarak oynama imkanı sunan... Devamı.

E-mail Marketing Nedir? Neden Tercih Etmelisiniz?

E-mail Marketing Nedir? Neden Tercih Etm..

Dijital pazarlama çalışmalarının en önemli parçalarından birini oluşturan E-Mail Marketing kavramı, işletme ve web tabanlı projelerin tanıtımı için tercih edilebilecek en iyi seçimlerden birisidir. E-mail marketing, kitl... Devamı.

React Native nedir?

React Native nedir?..

React Native, aynı kod tabanını kullanarak iOS, Android ve web uygulamaları gibi birden çok platformda uygulamalar oluşturmak için tasarlanmış açık kaynaklı bir JavaScript framework’üdür. Temeli React’e dayan... Devamı.

Django Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Django Nedir? Ne İçin Kullanılır?..

Django, farklı türde web sitelerinin, özellikle de sosyal medya web sitesi gibi son derece özelleştirilebilir bir uygulamanın geliştirilmesi için kullanılır. Django, ünlü basit, esnek ve nispeten öğrenmesi... Devamı.

En İyi 12 Kod Editörü (IDE) Hangisidir?

En İyi 12 Kod Editörü (IDE) Hangisidir?..

Yazılımcılar arasında en çok tartışılan konulardan biri hiç süphesiz “en iyi kod editörü hangisidir?” sorusudur. Her bir kod editörünün özelliklere sahip olması ve yazılımcılara farklı avantajl... Devamı.

UTM Nedir? Nasıl Oluşturulur? Kullanım Amacı Nedir?

UTM Nedir? Nasıl Oluşturulur? Kullanım A..

İster büyük ölçekli, ister küçük ölçekli olsun, yaptığımız reklam çalışmalarını sadece siteye gelen trafik olarak incelemek aslında reklam performansını yeterince doğru değerlendiremediğiniz anlamına gelir. Herhangi bir ... Devamı.

PPC (Pay Per Click) Nedir? Neden Kullanmalısınız?

PPC (Pay Per Click) Nedir? Neden Kullanm..

PPC, Dijital pazarlama uzmanlarının sektörde sıkça kullandığı  terimlerden biridir.   Dijital pazarlamaya yeni başlayan biri için PPC, SEM, SEO, CTA diye belirtilen kısaltmaların veya diğer birço... Devamı.

Hotjar Nedir? Nasıl Kullanılır?

Hotjar Nedir? Nasıl Kullanılır?..

İnternet teknolojilerinin hızlı gelişimi ve çevrimiçi yayın servislerinin öneminin giderek artmasıyla birlikte dijital pazarlama çalışmaları da giderek yaygınlaşmakta. Buna bağlı olarak birçok web yöneticisi; kullanıcı d... Devamı.

Google Core Web Vitals Nedir?

Google Core Web Vitals Nedir?..

Google Core Web Vitals Nedir? sorusu Google arama sonuçlarında üst sıraların belirlenmesinde oyunu değiştirecek yeni standartları barındırıyor. Google’ın, Önemli Web Verileri anlamına gelen Core Web ... Devamı.

LCP (Largest Contentful Paint) Nedir?

LCP (Largest Contentful Paint) Nedir?..

Bugün LCP (Largest Contentful Paint) Nedir? sorusuyla 2021’de sıralama faktörü haline gelen bir metriğe yakından göz atmayı amaçlıyoruz. Bilindiği üzere Google, kullanıcı deneyimini ölçmek ve daha an... Devamı.

Time to Interactive (TTI) Nedir? Nasıl İyileştirilir?

Time to Interactive (TTI) Nedir? Nasıl İ..

Web sitesi performansını etkileyebilecek sorunları teşhis etmek için kullanılan metrikleri anlamaya çalışanlar Time to Interactive (TTI) Nedir? sorusunun yanıtlarıyla bazı önemli detayları fark edebilirler. ... Devamı.

Total Blocking Time (TBT) Nedir?

Total Blocking Time (TBT) Nedir?..

Total Blocking Time (TBT) Nedir? sorusu yolumuzu Core Web Vitals setine dahil olmasa da web sitesi sahiplerinin yararlanabileceği önemli metriklerden birine çıkarıyor. Bilindiği gibi web sayfalarının perfo... Devamı.

JavaScript Nedir? Ne İçin Kullanılır?

JavaScript Nedir? Ne İçin Kullanılır?..

2020 Stack Overflow verlerine göre son sekiz yılın en çok kullanılan programlama dilinin Javascript olduğunu biliyor musunuz? Bu nedenle bugün “JavaScript Nedir?” sorusunu yanıtlamak ve bu dilin Google, Faceb... Devamı.

JSON Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

JSON Nedir ve Ne İçin Kullanılır?..

JSON Nedir ve Ne İçin Kullanılır? sorusu modern web geliştirmede ustalaşmak isteyenler için önemlidir çünkü JSON, nesnelerin interneti (IoT) ve sosyal medya uygulamaları gibi alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Devamı.

Veri Madenciliği (Data Mining) Nedir?

Veri Madenciliği (Data Mining) Nedir?..

Veri madenciliği (Data Mining) nedir? sorusundan başlayarak doğru kararlar almak ve zorlu rekabet ortamlarında satışları artırmak mümkün! İşinizi ve müşterilerinizi daha iyi anlamanıza yardımcı olacak tekn... Devamı.

Brotli Nedir? Brotli Ne İşe Yarar?

Brotli Nedir? Brotli Ne İşe Yarar?..

Bugün Brotli Nedir? Brotli Ne İşe Yarar? sorusuyla sunucudan tarayıcıya gönderilen HTML, JavaScript ve CSS gibi içerikleri sıkıştırmak için kullanılan bir site hızlandırma yöntemine göz atıyoruz. Brotli Sı... Devamı.

Screaming Frog Nedir? Ne İşe Yarar?

Screaming Frog Nedir? Ne İşe Yarar?..

Screaming Frog Nedir? Ne işe yarar? sorusu SEO çalışmalarında güçlü araçları olabildiğince verimli bir şekilde kullanmak isteyenlerin peşine düşmesi gereken önemli bir soru. Bir web sitesinin arama son... Devamı.

SQL Nedir? Ne İşe Yarar?

SQL Nedir? Ne İşe Yarar?..

Bugün, SQL Nedir? sorusu ile verilerle çalışmak için özel olarak oluşturulmuş bir kodlama dilinin, hemen hemen her sektör için nasıl kritik bir araç halini aldığından bahsedeceğiz. Facebook, Instagram, Wha... Devamı.

SQL Injection Nedir?

SQL Injection Nedir?..

SQL veritabanı sistemi kullanan web sitelerini veya web uygulamalarını etkileyen siber saldırı türlerini araştıranların SQL Injection Nedir? sorusunun peşine düşmesi kaçınılmazdır. SQL Injection, 1998&rsqu... Devamı.

Ortadaki Adam (MitM) Saldırısı Nedir?

Ortadaki Adam (MitM) Saldırısı Nedir?..

Ortadaki Adam (MitM) Saldırısı Nedir? sorusu büyük veri ihlallerine neden olabilen ciddi siber saldırılara karşı hazırlıklı olmanızı sağlayabilir. Genellikle casusluk veya finansal kazanç elde etme amacıyl... Devamı.

ARP Spoofing Nedir?

ARP Spoofing Nedir?..

ARP Spoofing Nedir? sorusunun yanıtlarında MitM (Ortadaki Adam) gibi riskli siber saldırıları kolaylaştırmak için kanal işlevi gören bir siber tehdit türü gizli. Tam olarak eş anlamlı olmasa da ARP sahteka... Devamı.

DDoS Nedir?

DDoS Nedir?..

Aklınıza gelen her tür çevirimiçi hizmetin günler boyunca çevrimdışı kalmasına hazırlıklı olunabilir mi? Bu tip olaylara sebep olabilecek yıkıcı ve güçlü siber saldırılara karşı önlem almak isteyenlerin yolu DDoS Nedir? ... Devamı.

Botnet Nedir? Botnet Saldırısı Nasıl Yapılır?

Botnet Nedir? Botnet Saldırısı Nasıl Yap..

Modern çağın akıllı bağlantılara sahip cihazları bir yandan büyük kolaylıklar sunarken diğer taraftan Botnet Nedir? sorusunu sormamızı gerektiren veri güvenliğinin, hatta toplumsal düzenin tehlikeye atılmasına neden olab... Devamı.

APT Nedir?

APT Nedir?..

Pakistan ve diğer Güney Asya bölgelerini hedefleyen Confucius APT Android casus yazılımı (17 Şubat), Kimlik avı saldırıları ile ABD ve İsrail tıbbi araştırma personelini etkileyen BadBlood: TA453 (30 Mart) vakası ... Devamı.

DMARC Nedir? Nasıl Çalışır?

DMARC Nedir? Nasıl Çalışır?..

Bir şirketin e-postalarının teslim edilebilirlik oranını artırması, tıklama ve dönüşüm oranlarının artması anlamına gelir. Bu nedenle “DMARC Nedir?” sorusu, e-posta pazarlama kampanyalarının etkinliğini artır... Devamı.

IMAP Nedir?

IMAP Nedir?..

Neredeyse 50 yıllık geçmişi olan, 90’lı yılların başında popüler hale gelen ve günümüzde e-posta pazarlamacılığı ile yeniden canlanan e-postalar hakkında söyleyeceklerimiz var! E-posta protokollerinin ne olduğunu b... Devamı.

SMTP Nedir?

SMTP Nedir?..

İş dünyasında da kişisel amaçla kullanıldığında da e-postalar günümüzün en etkili iletişim yöntemlerinden. Peki e-postalarınızın alıcılara nasıl ulaştığını hiç merak ettiniz mi? Bu merakı e-posta iletişiminin kalbi olan ... Devamı.

GRAV Nedir?

GRAV Nedir?..

Grav Nedir? sorusunun yanıtlarında; 2016 yılında en iyi açık kaynaklı CMS, ilerleyen yıllarda ise 3 kez en iyi dosya tabanlı içerik yönetim sistemi ödülünü alarak adından söz ettirmeyi başarmış benzersiz bir CMS yer alıy... Devamı.

PaaS (Platform as a Service) Nedir?

PaaS (Platform as a Service) Nedir?..

Bugün, Paas Nedir? sorusuyla sağlayıcının gerekli tüm altyapıyı üstlenmesiyle, geliştiricilerin kendi yazılım ve donanımlarını kurma ihtiyacını ortadan kaldıran bilişim mimarisini açıklıyoruz. 2000’l... Devamı.

Azure Nedir?

Azure Nedir?..

Azure nedir? sorusunun yanıtlarına göz atmak bulut bilişim uygulamaları ve platformlarının; işletmelerin çalışma şekillerinde yarattığı devrimi daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. İnternet üzerinden yazılım... Devamı.

IaaS (Infrastructure-as-a-service) Nedir?

IaaS (Infrastructure-as-a-service) Nedir..

Bugün IaaS (Infrastructure-as-a-service) Nedir? sorusuyla bilişim altyapılarına uzaktan erişimi kapsayan temel bulut bilişim modellerinden birini açıklıyoruz. IaaS (Hizmet Olarak Altyapı), bulut sağlayıcıl... Devamı.

Domain Backorder Nedir? Domain Backorder Ne İşe Yarar?

Domain Backorder Nedir? Domain Backorder..

Halihazırda başka biri tarafından kaydedilmiş olan bir alan adı için rezervasyon yaptırmak isteyenler buraya! Bugün Domain Backorder Nedir? sorusunun yanıtlarıyla alan adı kayıt işlemlerinde izlenebilecek farklı bir yolu... Devamı.

WordPress Web Sitenize WhatsApp Entegresi için En İyi 10 Eklenti

WordPress Web Sitenize WhatsApp Entegres..

Bugün kendi alanlarında devleşen iki büyük ismin gücünü birleştirmek isteyenler için WordPress Web Sitenize WhatsApp Entegresi için En İyi 10 Eklenti listemizle karşınızdayız. Aylık 2 milyar aktif kullanıcısı ile en popü... Devamı.

Çok Dilli Siteler için En İyi 12 WordPress Çoklu Dil Eklentisi

Çok Dilli Siteler için En İyi 12 WordPre..

Site içeriğini birden fazla dilde sunarak uluslararası kitleleri de müşteri tabanına dahil etmek isteyenler buraya! Çok Dilli Siteler için En İyi 12 WordPress Çoklu Dil Eklentisi listemiz dış pazarlara girişi hızlandırma... Devamı.

Tasarımcılar ve Grafikler için En İyi Chrome Eklentileri

Tasarımcılar ve Grafikler için En İyi Ch..

Gelişen dünya ile birlikte birçok yeni marka ortaya çıkmıştır. Bu yeni markaların yanı sıra çok uzun zamandır var olan markalar da vardır. Oluşan bu rekabet durumunda markalar kullanıcılar tarafından tercih edilmek ve bi... Devamı.

Yapay Zeka Nedir? Hangi Alanlarda Kullanıılır?

Yapay Zeka Nedir? Hangi Alanlarda Kullan..

Gelişen teknoloji ile birlikte farklı kavramlar ortaya çıkmış ve özellikle robotlar, makineler, öğrenen makineler gibi birçok farklı kavram duyulmaya başlandı. Bu kavramlar birbirinden farklı gözükseler de aslında birbir... Devamı.

Web 4.0 Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Web 4.0 Nedir? Özellikleri Nelerdir?..

Web 4.0, 2020 yılı ile başlayan internetin 4. çağıdır. İnternetin şu anki kullanılan aşamasıdır. Web 1.0 dışında kalan tüm aşamalar 10 yıllık bir süreyi ifade eder. 1995’te hayatımıza Web 1.0 teknolojisi girmişti. ... Devamı.

NFC Nedir, Nasıl ve Nerede Kullanılır?

NFC Nedir, Nasıl ve Nerede Kullanılır?..

Yeni bir teknoloji olmamasına rağmen son yıllarda sıklıkla duymaya başladığımız NFC pek çok akıllı cihazda hayatımızı kolaylaştırıyor. Özellikle NFC ödeme ile kullanıcılara ismini duyurmayı başardı. “NFC nedir, nas... Devamı.

Evdeki Wi-Fi Bağlantısının Güvenliği Nasıl Sağlanır?

Evdeki Wi-Fi Bağlantısının Güvenliği Nas..

Günümüzde kablosuz ağlar yaygınlaşarak hayatımızda önemli bir yer edindiler. Kolay ve birden fazla kullanıcıya kolay erişim imkanı sunan kablosuz ağların güvenliği de bir o kadar önem kazandı.  Siber tehditlere karş... Devamı.

Port Doluluğu Nedir?

Port Doluluğu Nedir?..

İnternet evlerinize altyapı aracılığıyla ulaşıyor. Sadece modem ve kablo ile internet kullanmanız mümkün değil. ADSL, VDSL ve fiber altyapı türleri var. Bulunduğunuz bölgede hangi altyapı imkânı varsa onu kullanabiliyors... Devamı.

2.4 GHz ile 5 GHz Arasındaki Fark Nedir?

2.4 GHz ile 5 GHz Arasındaki Fark Nedir?..

GHz (gigahertz), bir işlemcinin saat veri iletim miktarını ölçmede kullanılır diyebiliriz. 2.4 GHz ve 5 GHz ise modem frekanslarıdır. Kullanıcılara kablosuz bir ağ imkânı sunarlar. Kullanıcılar kablosuz bir modem alırken... Devamı.

Bant Genişliği Nedir?

Bant Genişliği Nedir?..

Bant genişliği, bir cihazın belirli bir miktarda aldığı veri miktarı olarak tanımlanabilir. Bir kanalın bant genişliği ne kadar fazlaysa taşınabilecek veri sayısı da o kadar artar. Veri aktarımının kapasitesini bant geni... Devamı.

WEP, WPA ve WPA2 Nedir?

WEP, WPA ve WPA2 Nedir?..

Wi-Fi Güvenlik Türlerinin Önemi Kablosuz internet ağınızın güvenliğini sağlamak için sadece şifre koymak yeterli olmayabiliyor. Kötü niyetli kişilerin Wi-Fi ağınıza erişememesi için de birtakım güvenlik önlemleri ... Devamı.

IP (İnternet Protokolü) Nedir?

IP (İnternet Protokolü) Nedir?..

İnternetle haşır neşir olan tüm kullanıcıların zaman zaman duyduğu ve muhakkak bir kez “ip adresim nedir?” diye arama yaptığı IP kavramı, aslında bir kimlik numarası yani seri numaradır. İnternet ağını kullan... Devamı.

FTP Nedir?

FTP Nedir?..

Açılımı “File Transfer Protocol” olan FTP, dilimizde Dosya Transfer Protokolü olarak biliniyor. İsminden de anlaşılacağı üzere dosya transfer işlemi için kullanılan bir protokoldür. İnternete bağlı iki bilgis... Devamı.

Wireless Nedir? Nasıl Çalışır?

Wireless Nedir? Nasıl Çalışır?..

Uzun zamandır hayatımızda olan internetle birlikte kablosuz bağlar da uzun zamandır hayatımızın içinde. Bu sebeple Wireless ya da Wifi kavramını sık sık duyarız. Bu kavramın dilimizdeki karşılığı ise radyo veya telsiz da... Devamı.

TCP/IP ve OSI Nedir?

TCP/IP ve OSI Nedir?..

Bilgisayarların ya da ağa bağlı cihazların sürekli olarak bir iletişimde olduğunu biliyoruz. Bu iletişim gerçekleşmesi için pek çok teknoloji ve kural var. İşte bu kuralların yani protokolleri içeren günümüzde en yaygın ... Devamı.

NAT Nedir?

NAT Nedir?..

İnternet kullanıcı sayısı her geçen artarak devam ediyor. İlk yıllarda çok az bir kullanıcı sayısına sahip olan internet, her geçen gün yeni bir kullanıcı kazandı. Günümüzde ise artık var olan kullanıcılar tek bir cihazd... Devamı.

Köprü Modu Nedir?

Köprü Modu Nedir?..

Köprü modu, genel olarak iki modem arasında kurulan ve temelde çekim alanını genişletmek için yapılan bir işlemdir. İnternet kullanıcıları ellerinde bulunan fazladan bir modemi bu yöntem ile kullanarak evlerinde veya iş ... Devamı.

Jitter Nedir? Ne İşe Yarar ve Kaç Olmalıdır?

Jitter Nedir? Ne İşe Yarar ve Kaç Olmalı..

Oyun oynayanlar Jitter terimine oldukça aşinadır diye tahmin ediyoruz. Oyun deneyimini ve özellikle streaming (yayın akışı) deneyimlerini olumsuz etkileyebilen bu kavram, sinyal dalgalarındaki bozukluklara bağlı olarak g... Devamı.

FPS Nedir? Ne İşe Yarar ve Nasıl Ölçülür?

FPS Nedir? Ne İşe Yarar ve Nasıl Ölçülür..

Oyun oynarken görüntünün kasılması, akıcılığının bozulması ile mutlaka karşılaşmışsınızdır. Peki bu sorunun arka planında FPS değerinizin düşük olmasının yatabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? FPS, birçok oyuncunun zaman ... Devamı.

Statik ve Dinamik IP Nedir? Aralarındaki Farklar Nelerdir?

Statik ve Dinamik IP Nedir? Aralarındaki..

IP adresleri, internete bağlanan her cihazı yerel ağlar üzerinde tanımlar ve bu sayede kullanıcılar internet kullanabilirler. Her cihazın IP adresi benzersizdir. Aynı zamanda bu adresler statik ve dinamik IP olarak ikiye... Devamı.

PPP, PPTP ve PPPOE Nedir?

PPP, PPTP ve PPPOE Nedir?..

PPP Nedir? Ne İşe Yarar? PPP ya da Point to Point Protocol (noktadan noktaya) ile iki ağ arasında doğrudan bir bağlantı kurulur. Eskiden modemler ile sabit hatlar arasında bu sistem kullanılırdı ve böylece kullanı... Devamı.

DDNS Nedir? Ne İşe Yarar?

DDNS Nedir? Ne İşe Yarar?..

DDNS Nedir? DDNS, yani Dinamik Alan Adı Sistemi, sabit IP olan statik IP adreslerini kullanmayan cihaz kullanıcılarının cihazlarına erişimi sağlayan bir sistemdir. Dinamik IP kullanıcılarında internet bağlantısı h... Devamı.

Genel IP ve Özel IP Adresi Nedir? Aralarındaki Farklar Nelerdir?

Genel IP ve Özel IP Adresi Nedir? Aralar..

Genel IP Adresi Nedir? İki bilgisayarın birbirlerini tanımlamasını sağlayan IP adresine genel IP adresi denir. İnternete erişmek için genellikle genel IP adresi kullanılır. Genel bir IP adresi sayesinde bilgisayar... Devamı.

Proxy Nedir?

Proxy Nedir?..

Proxy Nedir? İnternet Servis Sağlayıcıları (ISS) tarafından internete bağlanan kullanıcılara otomatik olarak bir IP adresi tanımlanır. Türkçe olarak “vekil sunucu” olarak da ifade edebileceğimiz Proxy,... Devamı.

Ters (Reverse) Proxy Nedir?

Ters (Reverse) Proxy Nedir?..

Ters Proxy Nedir? Ters Proxy, internet ve web server arasındaki ağ trafiğinin düzgün akışını sağlamak için kullanılır. Ters Proxy, istemci adına kaynakları alır ve daha sonra istemciye bu kaynakları geri döndürür.... Devamı.

Çift Bantlı ve Üç Bantlı Yönlendiriciler Nedir?

Çift Bantlı ve Üç Bantlı Yönlendiriciler..

Çift Bantlı Yönlendirici Nedir? Çift bantlı yönlendiriciler, Wi-Fi 4 ile ortaya çıkan ve hem 2.4 GHz hem de 5 GHz frekans yayınlayabilen popüler ve sık kullanılan bir yönlendirici türü. Eş zamanlı olarak iki Wi-Fi... Devamı.

IPS ve IDS Nedir? Nasıl Çalışır?

IPS ve IDS Nedir? Nasıl Çalışır?..

IPS (Intrusion Prevention System) Nedir? Bir siber saldırı önleme sistemi olan IPS (Intrusion Prevention System), tehlikeli, şüpheli ve risk oluşturabilecek aktiviteleri izleyerek engellenmesini sağlar. IPS, sürek... Devamı.

Çerez (Cookie) Nedir?

Çerez (Cookie) Nedir?..

Çerezler (Cookies) Hangi Amaçlarla Kullanılırlar? Genel olarak çerez (Cookie) kullanımın 3 temel amacı bulunmaktadır. Bunlar; Oturum yönetimi: Çerez (Cookie), internet sitelerinde her defasında üye ... Devamı.

Link Aggregation Nedir?

Link Aggregation Nedir? ..

Link Aggregation Ne Demektir?  Link Aggregation, hat birleştirmek için kullanılan bir teknolojidir. Birden fazla sayıdaki port, tek port gibi gösterilebilir. Böylece bant genişliği ve hat yedekliği sağlanmış ... Devamı.

Ağ Geçidi Nedir?

Ağ Geçidi Nedir?..

Ağ Geçidi (Gateway) Nedir? Ağ geçidi, farklı iki bilgisayar ağı arasında bağlantı kurmayı sağlayan bir ağ donanımıdır. Ağ iletişim kurallarına uygun olarak hareket eden iki bilgisayar ağının birinden gelen bilgini... Devamı.

SLIP (Serial Line Interface Protocol) Nedir?

SLIP (Serial Line Interface Protocol) Ne..

SLIP (Serial Line Interface Protocol) Nedir? SLIP (Serial Line Interface Protocol), ilk olarak 1984 yılında 1984 Rick Adams tarafından iş istasyonları için uygulandı.  TCP/IP ana bilgisayarlarını ve yönlendir... Devamı.

Low Power Wide Area Network (LPWAN) Nedir?

Low Power Wide Area Network (LPWAN) Nedi..

LPWAN Nedir? Bir kablosuz telekomünikasyon geniş alan ağı olan LPWAN, düşük bit hızında uzun menzilli iletişime izin vermek için tasarlanmıştır. LPWAN, IoT cihazları ve M2M (makineden makineye) uygulamaları için k... Devamı.

SSL Sertifikası Nedir? Nasıl Alınır ve Çalışır?

SSL Sertifikası Nedir? Nasıl Alınır ve Ç..

SSL Nedir? SSL sertifikası olarak bilinen dilimize “Güvenli Giriş Katmanı” olarak çevrilmiş bu terim, güvenlik amacıyla oluşturulmuş sistemlerden biridir ve en popüleridir diyebiliriz. Bu sistem site a... Devamı.

Download ve Upload Nedir?

Download ve Upload Nedir?..

Upload Nedir? Upload, internet bağlantısında hep önemli bir yere sahip olan ancak son yıllarda daha çok öne çıkmış kavramlardandır. İnternet dünyasında uzun yıllardır genel olarak dowload öne çıkmıştır kullanıcıla... Devamı.

Virüs Nedir? Antivirüs Programları Ne İşe Yarar?

Virüs Nedir? Antivirüs Programları Ne İş..

Virüs Temizleme ve Korunma İlk dönemlerde taşınabilir disklerle daha çok yayılan bu yazılımlar günümüzde artık en çok e-posta yoluyla yayılır. Diğer bir yayılma yolu da bilgisayarınıza indirmeye çalıştığınız dosya... Devamı.

HTTP ve HTTPS Nedir?

HTTP ve HTTPS Nedir?..

HTTP Nedir? Adını çokça duyduğumuz bir kavram olan “http”, bilginin sunucudan kullanıcıya nasıl ve ne şekilde aktarılacağını gösteren protokoldür. Açılımı “Hyper Text Transfer Protocol” ola... Devamı.

LAN, WAN, PAN ve SAN Nedir?

LAN, WAN, PAN ve SAN Nedir?..

LAN Bağlantısı Nedir? LAN (Local Area Network), birden fazla bilgisayarın oluşturduğu en küçük ağ yapısı için kullanılan terimdir. Dilimizde Yerel Ağ Bağlantısı olarak kullanılmaktadır. Bu ağ türünde cihazların fi... Devamı.

Session Description Protocol (SDP) Nedir?

Session Description Protocol (SDP) Nedir..

SDP, oturumun duyurulması ve gerekli davetiyelerin gönderilerek hakkındaki bilgilendirmelerin yapılmasında görev alır. Spesifik olarak IP üzerinden ses veya video aktarımına dayalı multimedya içeren görüşmelerde medya ak... Devamı.

Session Border Controller (SBC) Nedir?

Session Border Controller (SBC) Nedir?..

Oturum Sınırı Denetleyicisi olarak adlandırılan SBC, son cihazlardan veya uygulama sunucularından gelen uyumsuz sinyal mesajları ve medya akışları (oturumlar) arasında uyumlu çalışmayı sağlar. Aynı zamanda IP üzerinden s... Devamı.

Frame Relay Networks Nedir?

Frame Relay Networks Nedir?..

Verilerin yüksek hızda iletilmesini sağlayan bir ağ teknolojisi olan Frame Relay Networks’un özelliklerini, avantajlarını ve dezavantajlarını yazımızda bulabilirsiniz.  Frame Relay Networks Nedi... Devamı.

DHCP (Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü) Nedir?

DHCP (Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırm..

Dinamik Ana Bilgisayar Yapılandırma Protokolü olarak da bilinen DHCP – Dynamic Host Configuration Protocol, IP adreslerinin bir ağ içerisindeki dağıtımı için otomatik ve merkezi bir yönetim sağlar. Ayrıca cihazdaki... Devamı.

Layer 2 Tunneling Protocol Nedir?

Layer 2 Tunneling Protocol Nedir?..

Bilgisayar ağlarında kişisel sanal network’u desteklemek için kullanılan ve bir tunneling protokolü olan Layer 2 Tunneling Protocol hakkında detayları sizler için derledik. Layer 2 Tunneling Protocol... Devamı.

BGP (Border Gateway Protocol) Nedir?

BGP (Border Gateway Protocol) Nedir?..

Sınır Ağ Geçidi Protokolü olarak bilinen Border Gateway Protocol (BGP), veri paketlerini internette yönlendirmeye yarar. Verilerin nereye gönderileceğini tanımlamaktan ve aktarımda izleyeceği en iyi rotayı bulmaktan soru... Devamı.

xDSL Nedir?

xDSL Nedir?..

Günümüz dünyasında internet olmazsa olmazlardan biridir. Hemen hemen her evde internet bağlantısı yer alır.  Bu bağlantının doğru ve hızlı bir şekilde evlerimize gelmesi ise xDSL ile mümkündür. Peki bu xDSL nedir? &... Devamı.

Wireless Kanalı Nedir?

Wireless Kanalı Nedir?..

Günümüzde internet sayesinde sınırların ortadan kalktığı ve evrensel bir internet topluluğu oluştuğu bir gerçektir. Sosyalleşmekten araştırma yapmaya, film izlemekten şarkı dinlemeye kadar her şeyi internet sayesinde çok... Devamı.

Kablosuz Ağ (Wi-Fi) Kartı Nedir?

Kablosuz Ağ (Wi-Fi) Kartı Nedir?..

Günümüzde hemen hemen her evde en az bir adet bilgisayar bulunmaktadır. Eğitimden eğlenceye her amaçla kullanılan bu cihazlar için vazgeçilmez olan şey ise internettir. Öyle ki yeni bir eve taşınacağımızda veya seyahat e... Devamı.

CGNAT (Carrier Grade NAT) Nedir?

CGNAT (Carrier Grade NAT) Nedir?..

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte farklı kavramlar ortaya çıktı. CGNAT yani “Carrier Grade NAT” ise bu kelimelerden bir tanesi. Peki, bu kelime internet kullanıcıları için ne anlama geliyor? CGNAT nedir ve ... Devamı.

Splitter Nedir?

Splitter Nedir?..

Her anımıza ortak olan internet yalnızca bilgisayarlarda değil ev eşyalarında da bulunmaktadır. Elektrik süpürgesinden televizyonlara kadar birçok aletin içinde yer alan internetin temel amacı insan yaşamını kolaylaştırm... Devamı.

Virtual Chassis Nedir?

Virtual Chassis Nedir?..

Teknoloji günden güne durmadan gelişiyor ve bu durum her alanda net bir şekilde görünüyor. Özellikle internetin bulunmasından sonra hızlanan teknolojinin gelişmesi pek çok şeye öncülük etti. İnsanlar artık evlerine ve iş... Devamı.

Load Balancing Nedir?

Load Balancing Nedir?..

İnternet kullanımı günümüzde adeta bireylerin en temel ihtiyaçlarından biri haline gelmiştir. Özellikle iş yerlerinde ve evlerde bu ihtiyaç giderek artmaktadır. Bunun sebebi ise internetin sunduğu geniş olanaklardır. Dün... Devamı.

UDP (User Datagram Protocol) Nedir?

UDP (User Datagram Protocol) Nedir?..

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte insanların daha önce duymadığı pek çok kavram ortaya çıkmıştır. Bu kavramlardan bir tanesi de yeni yeni duyulmaya başlanan UDP’dir. UDP’nin açılımı “User Datagram Pro... Devamı.

VXLAN Nedir?

VXLAN Nedir?..

İnternet sınırsız bir güç ve bilgi kaynağıdır. Ev ve iş yerlerinin olmazsa olmazı bilgisayarlardır. Çevremize baktığımızda kullanıcıların en az bir cihazdan internete girdiğini görürüz. Yalnızca günlük kullanımın değil i... Devamı.

NTA ve NDR Nedir?

NTA ve NDR Nedir?..

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllı cihazların ve internetin kullanımı da oldukça yaygınlaştı. Alışverişler, önemli iş yazışmaları, kart bilgilerinin paylaşıldığı eğlence siteleri ve daha bir sürü şey için interne... Devamı.

NAS (Network Attached Storage) Nedir?

NAS (Network Attached Storage) Nedir?..

İnternetin doğuşu ile birlikte dünyanın yerellikten globalliğe doğru bir bakış açısı kazandığı görülmektedir. İnternetteki iletişimin boyutu o kadar genişlemiştir ki, insanlar oturdukları yerden, dünyanın herhangi bir ye... Devamı.

SIEM Nedir?

SIEM Nedir? ..

İnternet günümüzde en çok vakit geçirdiğimiz yerdir. İnternet sayesinde elimizin altında adeta bir hazine bulunmaktadır. Tüm bu bilgilerin içinde bizim de sahip olduğumuz kişisel verilerimiz vardır. Eğer bu verilerimiz k... Devamı.

SSID Nedir? Nasıl Bulunur?

SSID Nedir? Nasıl Bulunur?..

Teknoloji kullanımı ile istediğimiz an istediğimiz bilgiye tek bir tıklama ile ulaşabiliriz. İstediğimiz bir ülkedeki influencer’ın canlı yayınına katılabilir ya da onlarca insanla aynı anda oyun oynayabiliriz. Bun... Devamı.

NAC (Network Access Control) Nedir?

NAC (Network Access Control) Nedir? ..

Günümüzde bilgi sınırsız bir şekilde hizmetimize sunulmakta. Bu hizmete sahip olmak için tek yapmamız gereken şey ise internet kullanıcısı olmak. İnternette istediğimiz her şeyi bulmamız mümkün. Tek bir tıklama ile tüm b... Devamı.

Ethernet Kablosu İnternet Hızını Etkiler mi?

Ethernet Kablosu İnternet Hızını Etkiler..

Yeni bir ev ararken nelere dikkat edersiniz? Eskiden olsa buna verilecek cevaplar herkes için neredeyse benzerdi. Günümüzde ise internet altyapısı nasıl diye kontrol ediliyor. Çünkü internet hızı düşük olan bölgelerde ko... Devamı.

Dijital Ebeveynlik Kavramı Nedir?

Dijital Ebeveynlik Kavramı Nedir?..

Günümüzde teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle iletişim ve etkileşim araçları da sürekli bir değişim halindedir. Kolay kullanımı ve avantajları fazla olan bu yeni iletişim araçlarının yaygınlaşması da kaçınılmaz o... Devamı.

İntranet (İç Ağ) ve Extranet (Dış Ağ) Nedir?

İntranet (İç Ağ) ve Extranet (Dış Ağ) Ne..

İntranet ve extranet genel anlamda iş hayatında iletişim için kullanılan iki farklı sistemdir. İki ağ da iletişim ve iletişimi kolaylaştırmak için kullanılır. İç ağ yani intranet şirket için daha özel ve dolayısıyla daha... Devamı.

Optical Network Terminal (ONT) Nedir?

Optical Network Terminal (ONT) Nedir?..

Zamanımızda sürekli gelişen teknolojiden internet hızı da nasibini almıştır. Her gün daha hızlı olması için çeşitli yollar bulunmaya çabalanırken aynı zamanda hayatımıza da farklı terimler girmektedir. Bu terimler çoğu z... Devamı.

USB Wi-Fi Adaptörü Nedir? Ne İşe Yarar?

USB Wi-Fi Adaptörü Nedir? Ne İşe Yarar?..

Günlük hayatta pek çok insan teknolojik cihaz kullanmaktadır. Bu cihazların tüm özelliğini kullanabilmek için internet bağlantısına da ihtiyaç duyulur. İnternet bağlantısı ilk zamanlar bir ethernet kablosu üzerinden gerç... Devamı.

Metadata Nedir?

Metadata Nedir?..

Metadata, verilerin tanımlanmasını, erişilebilir olmasını ve kolay anlaşılmasını sağlayan bir veridir. Bilgi güvenliğini, iş akışını ve sürecini yönetmek ve internet kullanıcılarına doğru hizmeti sağlayabilmek için metad... Devamı.

Wildcard SSL Nedir?

Wildcard SSL Nedir?..

SSL sertifikası, tarayıcıların ve sunucuların kendi arasında iletilen tüm verileri şifreler ve güvende tutar. Bu nedenle web sitelerinin tamamı için önemlidir. Güvenliği sağlamak için tüm sitelerin SSL’ e geçmes... Devamı.

QUIC Protokolü Nedir?

QUIC Protokolü Nedir?..

İnternet günümüzde ev ve iş yerlerinde kullanılmaktadır. Kullanım amacı ise kişilerin isteklerine ve ihtiyaçlarına göre  şekillenmektedir. Bir yemek tarifi videosu izlemek, ofis programlarını çevrimiçi kullanmak, gö... Devamı.

NNTP (Network News Transfer Protocol) Nedir?

NNTP (Network News Transfer Protocol) Ne..

NNTP, bir diğer ismiyle ağ haber taşıma protokolü, 1986’da Brian Kantor ve Phil Lapsley tarafından haber makalelerini hem okuyup hem de yayınlamak amacıyla geliştirilmiş ve haberlerin ağ üzerinden aktarımı için kul... Devamı.

Siber Saldırı Nedir?

Siber Saldırı Nedir?..

Bir bilgisayar veya bilgi işlem sistemine izinsiz erişim sağlanarak, veri çalmak ve sistemin işleyişine zarar vermek amacıyla gerçekleştirilir. Bu girişimler fark edilene kadar sistemlerde ya da kişilerin hayatında isten... Devamı.

İnternet Mülkleri ve Sorumluluklar

İnternet Mülkleri ve Sorumluluklar..

Günümüzde bir çok firma için ciddi öneme sahip dijital varlıklar arasında yer alan internet mülklerine bakışı ve sorumluluk kavramını değerlendiriyoruz. İnternet mülklerimizin sahibi ve sorumluları kimdir ? Yönetim, sahi... Devamı.

Ürün Fotoğrafı Çekimi ve Fiyatları

Ürün Fotoğrafı Çekimi ve Fiyatları..

Ürün fotoğraf çekimi fiyatlaması ve ürün fotoğraf çekimine hazırlık için bu yazımızı mutlaka okuyun. Doğru bir fotoğraf çekimi fiyatlaması ancak işin doğru bir şekilde anlaşılması ile yapılabilir. Ürün çekim fiyatını tal... Devamı.

Dijital Pazarlama ve Sizi İzleyen Televizyon

Dijital Pazarlama ve Sizi İzleyen Televi..

Siz mi televizyonu izliyorsunuz yoksa o mu sizi izliyor. Geleneksel pazarlamanın etkin aracı televizyon reklamları nasıl ileri sarılır ve kullanımdan kaldırılır. Bu yazımda dijital pazarlama ve gelenek pazarlamaya sizi i... Devamı.

Logo ve Kurumsal Kimlik

Logo ve Kurumsal Kimlik..

Uzun saatler, günler hatta haftalar süren zorlu bir düşünsel yolculuğu tamamladınız ve artık hangi sektörde iş kuracağınızı belirlediniz. Şimdiden tebrikler. İşin %50’si bitti sayılır. Ne çok blog okudunuz, ne çok ... Devamı.

Web Sitesi Google’da Çıkmıyor

Web Sitesi Google’da Çıkmıyor..

Google’da çıkmak emek istiyor, malesef bunun için sihirli bir yöntem yok. Özellikle ilk sayfada çıkmak için şimdiki dijital çağda daha çok çalışmak gerekiyor. Google bunun için web sitesi yöneticilerine bir çok fay... Devamı.

E-Mail Çalışmıyor mu ?

E-Mail Çalışmıyor mu ?..

Teklifler, faturalar, toplantılar ve çok önemli diğer firma yazışmalarının neredeyse hepsi e-mail alt yapısını kullanıyor ve e-mail çalışmıyor. Olamaz ! bu çok ciddi bir sorun. E-mail hizmeti gerçekten çalışmıyor ise bu ... Devamı.

Yandex Kurumsal Mail Nasıl Kullanılır ?

Yandex Kurumsal Mail Nasıl Kullanılır ?..

Kurumsal E-Posta’yı Yandex özelinde daha önce anlatmıştık. Eğer standart e-posta ve kurumsal e-posta konularını anlamaya çalışıyorsanız ilgili yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Bu yazı Kurumsal e-po... Devamı.

Dinamik ve Statik Web Sitesi Nedir ?

Dinamik ve Statik Web Sitesi Nedir ?..

Web siteleri dinamik ve statik olarak ikiye ayrılmaktadır. Alt yapısı, sunucu ilişkileri, kullanıcı etkileşimi, yönetici panel imkanları ve güncelleme yetenekleri bir web sitesinin dinamik ya da statik durumunu belirler ... Devamı.

Yandex Kurumsal Mail

Yandex Kurumsal Mail..

Bu makalemiz Yandex Kurumsal E-Posta’da gerçekleşen değişiklikler dolayısıyla Temmuz 2022’de güncellenmiştir. Kurumsal e-posta hizmeti veren firmalar arasında ücretsiz seçeneği ile uzun süre fi... Devamı.

Filezilla programı ile FTP bağlantısı nasıl yapılır?

Filezilla programı ile FTP bağlantısı na..

FILEZILLA programı ile FTP bağlantısı yapma 1- Öncelikle FileZilla programını elde etmeniz gerekiyor. https://filezilla-project.org/download.php?type=client adresinden güncel FileZilla programını indirebili... Devamı.

Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır?

Outlook Mail Kurulumu Nasıl Yapılır?..

Outlook 2010 Mail Kurulumu   Bu sayfada adım adım resimlerle Microsoft Outlook 2010 programı üzereni POP3 e-mail hesabınızı nasıl kuracağınız anlatılmıştır. Resimlerde görünen email adresleri ve sunucu... Devamı.

Profesyonel Web Sitesi Tasarımı

Profesyonel Web Sitesi Tasarımı..

Web sitelerin ortaya çıkış zamanlarından bu zamana kadar talebin arttığı her olguda olduğu gibi internet sitelerinde de nitelik ve nicelikler oldukça değişime uğradı. Web siteler, kullanıcılar üzerinde algı yönetimi yapm... Devamı.

ARAMA MOTORU OPTİMİZASYONU

ARAMA MOTORU OPTİMİZASYONU..

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Arama motoru optimizasyonu, amacı web sitelerinin, arama motorlarının kriterlerine uygun hale getirilerek hedeflenen aramalarda yükseltilmesidir. İngilizcede ve Türkçede kısaca SEO... Devamı.

SEO Başarı Hikayeleri

SEO Başarı Hikayeleri..

Konu başlığımız hakkında konuşmanın öncesinde biraz SEO ne anlama geliyor, onu irdeleyelim. Neden insanlar SEO çalışmasına ihtiyaç duyuyorlar.   SEO, orijinal olarak literatürde “Search E... Devamı.

GOOGLE ADS REKLAMCILIĞI NEDİR VE NASIL YAPILIR?

GOOGLE ADS REKLAMCILIĞI NEDİR VE NASIL Y..

Google Ads Reklamcılığı Nedir ve Nasıl Yapılır? Google Ads reklamları içinde birçok avantaj barındırır. Temel olarak belirlediğiniz hedef üzerine ürün ve hizmetinizi, kullanıcılara göstermenizi sağlar. Devamı.

web master,seo,google,makale,blog,arşiv,kütüphane,araştırma,nedir,nasıl yapılır,haber,solid medya,teknoloji